DGI Sønderjylland fejrer 100-året for genforeningen

DGI Sønderjylland, der er en frivillig organisation, ville samle hele Sønderjylland til en kæmpe folkefest for at fejre 100-året for genforeningen – planen var en stafet gennem de syv sydjyske kommuner med ni folkeevents undervejs.

Et projekt BHJ Fonden støttede med 231.000 kroner fra vores særlige genforeningspulje, hvor vi lagde vægt på den rolle, projekterne spiller for Sønderjylland eller lokalområdet, og at projekterne bygger på utraditionelle og nytænkende ideer – og det kan man sige, DGI’s stafet gjorde.

Som med mange genforeningsaktiviteter i 2020 lavede Corona lidt om på planerne, så DGI tænkte kreativt og lavede Den Digitale Stafet 2020, hvor folk kunne deltage og motivere hinanden til bevægelse, selvom det blev hver for sig.

I maj 2021 kunne de endelig afvikle den planlagte stafet, der startede fra Folkehjem i Aabenraa. 25 løbeklubber deltog undervejs gennem de syv kommuner. Med sig på vejen havde de en depeche med historiske dokumenter, hilsner og andet, som må åbnes på 200-årsdagen for genforeningen.

Fakta:

Modtager: DGI Sønderjylland

Projekt: Stafet 2020

Uddeling: Genforeningspuljen 2019

Støtte: 231.000 kroner